nominaties 2

Arjen Fortuin (DLH 8 april 2016) is nog steeds in de race voor de Brusseprijs. Zijn biografie van Geert van Oorschot is een van de vijf titels op de shortlist. De winnaar ontvangt 18 juni een oorkonde en een bedrag van €10.000,-.

Inge Schilperoord (DLH 12 februari 2016) blijft maar nominaties in de wacht slepen. Nu is Muidhond genomineerd voor de ANV Debutantenprijs. Net als Malva van Hagar Peeters (DLH 8 april 2016). De shortlist wordt 9 mei bekend gemaakt.

Jante Wortel (DLH 8 januari 2016) is een van de drie genomineerden voor de Drentse Talentprijs Cultuur. De Drentse jury vindt haar teksten heel eigen. Jante kiest vaak voor bijzondere invalshoeken en is in staat om haar verhalen met haar eigenzinnige taal een verrassende draai te geven. Een landelijke jury beslist wie op 6 juni de winnaar wordt.

Op de longlist van de Brusseprijs staan twee biografieën: Geert van Oorschot, uitgever van Arjen Fortuin (DLH 8 april 2016) en Andreas Burnier, Metselaar van de wereld van Elisabeth Lockhorn (DLH 11 maart 2016). De prijs voor het beste journalistieke boek wordt 18 juni uitgereikt. Arjen Fortuin maakt met zijn boek ook kans op de Biografieprijs 2016. De jury van deze tweejaarlijkse prijs met daarin oa Nick ter Wal ( DLH 12 februari over Nanne Tepper)  zette zijn biografie van Geert van Oorschot op de shortlist .

Inge Schilperoord (DLH 12 februari 2016) maakt met Muidhond kans op de Libris Literatuur Prijs 2016. 9 Mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Haar boek staat, net als Malva van Hagar Peeters (DLH 8 april 2016) ook op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs, voorheen de Gouden Boekenuil. De bekendmaking van deze prijswinnaar is op 5 juni.  Inge komt 18 juni a.s. naar het festival Zomerzinnen in Amen ( www.zomerzinnen.nl

inge schilperoord 1