Foto's laatste bijeenkomst

Aafke Romeijn, Tonnus Oosterhoff en Rik Andreae
Rik Andreae
Joep van Ruiten
Tonnus Oosterhoff
Annette Timmer
Aafke Romeijn
Greet Kloeg en Sjoerd Visser
Sascha Gans en Elly Engelkes

nominaties

Beste Groninger Boek

Nhung Dam
 (DLH april 2017) heeft met Duizend Vaders zondag 11 maart  de prijs gewonnen voor beste Groninger boek in de categorie fictie.

Nhung Dam foto Martin Drent RTV Noord

Foto: Martin Drent/RTV Noord

Volgens juryvoorzitter Mansveld beschrijft de geboren Groningse, opgegroeid in de wijk Beijum, op een bijzondere manier een wereld waar het altijd winter is. 'Het laat je nadenken over de zin en onzin van het leven. We kijken uit naar haar volgende boek.' 
De andere genomineerden voor de categorie fictie waren Sabine van den Berg, Auke Hulst, Coen Peppelenbos en Lucas Zandberg. 

Shortlist Libris Literatuur Prijs

Marjolijn van Heemstra (DLH november 2017), Murat Isik (DLH december 2017) en Tommy Wieringa (DLH januari 2018) hebben de shortlist van de Libris Literatuur Prijs hebben gehaald. Aangezien er nog 6 schrijvers in de race zijn, is de kans groot dat één van “onze schrijvers” 7 mei wint. Tommy Wieringa is bovendien genomineerd voor de E. Du Perron prijs. 

Nominatie DvhN Streektaalprijs

De jury van de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs heeft Leeive lieve Eva van Jannie Boerema (DLH maart 2018) genomineerd in de categorie proza en poëzie. Zondag 15 april is de prijsuitreiking.