Foto's laatste bijeenkomst

Aafke Romeijn, Tonnus Oosterhoff en Rik Andreae
Rik Andreae
Joep van Ruiten
Tonnus Oosterhoff
Annette Timmer
Aafke Romeijn
Greet Kloeg en Sjoerd Visser
Sascha Gans en Elly Engelkes

nieuwe presentator

De Literaire Hemel gaat samenwerken met Dagblad v/h Noorden

Vrijdag 12 oktober opent De Literaire Hemel de deuren voor het 18e seizoen. De unieke formule is niet veranderd, wel de presentatie. Albert Haar heeft aangegeven zijn rol als interviewer te beëindigen, om plaats te maken voor een jongere generatie. Het bestuur is blij in cultuurjournalist Joep van Ruiten van Dagblad van het Noorden een waardige opvolger gevonden te hebben.

joep en annette kleiner

Naast Annette Timmer is Joep van Ruiten nu de tweede interviewer. Joep werkt voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Daar draagt hij meerdere petten: chef boeken, hoofd beeldende kunst, recensent, interviewer, commentator en schrijver van stukjes. Daarnaast houdt hij een blog over kunst en cultuur in Drenthe bij; Woest & Ledig. Verder is hij gemeentedichter te Emmen, bedenker van de Poëzieshow en dé kenner van muziekkoepels in Nederland.

Joep is verheugd over de samenwerking. "Dagblad van het Noorden is meer dan een krant en een website. De Literaire Hemel biedt een uitgelezen kans om dat te laten zien. Komt bij dat De Literaire Hemel een belangrijke bijdrage levert aan het culturele leven in Drenthe en tegelijkertijd een faam heeft die tot ver over de provinciegrenzen reikt. Ik zie uit naar mooie gesprekken over lezen en schrijven, over boeken en kunst, voor een geïnteresseerd publiek."  

Het najaarsprogramma is veelbelovend. Jonge talenten als Nina Polak en Herien Wensink zijn uitgenodigd. Pauline Broekema, Kasper Peters en Marcel de Jong zullen vertellen over hun boek dat de binnenkort verschijnt. Mirjam van Hengel en Maaike Meijer waren eerder te gast in café De Amer. Ze wilden graag terugkomen, nu naar aanleiding van hun biografie van respectievelijk Remco Campert en F.(‘Fritzi’) Harmsen van Beek.